Hei, Ursvik!

Velkommen til Ursviks blog om vår framtid, slik den kan bli, eller slik vi vil at den skal bli.

På denne siden vil du finne varierende innlegg om Ursvik. Kommenter gjerne.

Vi begynte med å legge ut forslaget til reguleringsbestemmelsene i 2012,
nå i 2013 er det aktuelt å opplyse mer om de båtplassene vi håper å kunne tilby våre medlemmer,

Framtiden er i våre hender. Husk det

PS har du problemer med å få opp undermenyen for bestemmelsene i Internett explorer, kan det bero på innstillingene.

Hvis du vil se kommentarene til denne siden, klikk på (den røde) tittelen eller kommentar på linjen under.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 svar til Hei, Ursvik!

  1. Ranja Elin Fasting sier:

    De foreslåtte reguleringsbestemmelsene er alt for strenge. Få kommuner praktiserer at boligtomter må være større enn 800 kvm. Til sammenligning er BYA i Oslo 24 % og i Asker og Bærum 20 %. Det er et hån mot de som ønsker seg en boligtomt at den må være 1400m2. Det gir kun innpass til de særdeles godt bemidlede, og det klinger dårlig på Nesodden. Videre er det urettferdig for store tomteeiere at det settes en begrensning på en bolig pr tomt. At tomten må være minst 2,8 mål for at den skal kunne deles er ikke holdbart! Så lenge BYA begrenses til 12 % sikres man lav boligtetthet. Videre vil kravet om frittliggende eneboliger sikre opprettholdelse av dagens bebyggelsesmønster.

    Mvh Ranja Elin Fasting

  2. Grete Michaelsen sier:

    Noen kommentarer i all hast til Ursvik Vels utkast til reguleringsplan
    Fra Grete Michaelsen
    24.5.2012
    Har ikke anledning til å delta på møtet på fredag fk selv om jeg gjerne skulle vært der.
    Men denne saken er av så stor betydning for så mange at den må bli behørlig behandlet på flere møter . Det hadde vært greit å få klarhet i hvilken prosess velet legger opp til i saken.

    Jeg syns tiltaket med å komme kommunen i forkant med forslag til reguleringsplan er et bra tiltak.

    Og jeg forstår plangruppens ønske om å slippe å få Ursvik bygget ned/hugget ned og å bevare området Ursvik som et vakkert sted å være. Det er vel heller ikke mange av oss som bor her som ønsker byggekåte spekulanter velkomne inn i området.

    Men når dette er sagt så syns jeg at planutkastet som her legges frem er altfor ambisiøst. Planen ser ut til å bli for kostbar for mange av oss som bor her. Planutkast synes å ville frata mange av oss det vi har trodd vi har hatt i oppspart av kapital i form av en salgbar eiendom. Mange vil dessuten ha behov for å skille ut en tomt for å dekke utgiftene til kloakkering. Med en så ambisiøs plan som nærværende, kan alternativet bli at flere må fraflytte området pga mangel på kapital. Dette kan neppe anses som en god løsning.

    Det store spørsmålet som ikke berøres i planutkastet er hva som skal være nedre grense for tomtestørrelse. Er dette et tall plangruppen ikke ønsker å å stilling til ? I stedet opereres det med en uklar formulering ”ett hus per tomt” – hva betyr dette egentlig ? At ingen skal kunne skille ut en tomt – uansett hvor stor eiendommen måtte være ?

    I tillegg synes en utnyttelsesgrad som 12 prosent å være svært lav. En så lav grad vil kunne forhindre bygging av lave bungalovhus i området. Alle som ønsker hus av en rimelig størrelse må bygge huset opp i høyden – opp til 8.5 meter for å oppnå et – for de fleste – akseptabelt boareal. Det hadde heller vært ønskelig med så lave hus som mulig for å bevare den vakre utsikten.

    Imøteser et utførlig referat fra debatten om saken på møtet fredag. Antar at referatet legges ut på Velets nye flotte hjemmeside.

Det er stengt for kommentarer.