ISI Riders rir igjen

Til alle vel-medlemmer i Oksval, Ursvik, Hellvik og Hellvikskog

ISI Riders er en prosjektgruppe på 7 personer fra de 4 ulike vel-ene, som på frivillig basis har satt seg fore å ruste opp ISI-banen, og løfte den til nye høyder (evt «gamle høyder») – som et samlingspunkt for store og små som ønsker å bruke området til fritid og rekreasjon.

ISI (Interesseselskapet Skoklefald Idrettsplass) ble etablert på 1930-tallet, og utover 40- og 50-tallet organisert som et andelslag bestående av 4 vel-foreninger og idrettslag fra de samme vel-ene. ISI disponerer et område på totalt ca 12,5 mål, som ble donert av noen av datidens grunneiere. Formålet med laget var «drift og vedlikehold av eiendommen for idretts- og lekeformål, avvikling av fellesarrangementer og øvrige tiltak til almen nytte».
Sjekk ut youtube videoen (helt på slutten) for et lite inntrykk av ISI-banens høytid.

Gjennom årenes løp har ISI-banen blitt mindre brukt i forhold til idrettsarrangementer og annen organisert aktivitet. De tradisjonsrike ISI-lekene har vært avviklet som et årlig lavterskel-tilbud for barn i alle aldre på sensommeren. Etter at en storm i 2012 veltet den ene lysmasten har banen i praksis ikke vært tilgjengelig for bruk til organisert idrett.

Dette vil dagens ISI-styre og prosjektgruppen «ISI Riders» gjøre noe med! Vi har søkt om, og fått innvilget, et prosjektbeløp på kr 53.000 fra Gjensidige-stiftelsen, for å etablere «Aktivitetspark for barn og unge» på området. Vi har hatt flere møter i løpet av vinteren, og planen begynner å ta form. Planen omfatter foreløpig:

• Ruste opp eksisterende fotballbane og lysanlegg
• Rydde underskog og tilvekst i skogområdene rundt banen
• Etablere «park-område» med grillplass, benker, lekestastiver for de minste m.m.
• Miljøstasjon med søppelstativer, hundeposer etc
• Frisbeegolf-bane
• Dirt-bike (terrengsykkel) bane
• Sandvolleyball, Petanque og evt andre lavterskel-aktiviteter
• Storstilt åpning av «Nye ISI-banen» en gang utpå sensommeren 2014

Dette er en stor jobb, og selv om vi har fått litt penger, vil brorparten av arbeidet baseres på frivillig innsats og dugnadsarbeid. Har du lyst til å bidra, enten som ildsjel i prosjektgruppen, eller som potensiell arbeidskraft ved dugnader, vil vi gjerne ha kontakt med deg. Vi er ennå i en tidlig fase, og trenger folk med gode ideer, organisasjonstalent, motorsag, spade, nettverk, pågangsmot – evt kombinasjoner av dette. Er du i første omgang bare nysgjerrig på prosjektet, er du også velkommen til å ta kontakt.

Hilsen ISI Riders v/Trond Schliemann (tlf: 920 87 114 eller epost: ts@hippsomhapp.no)

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

1 svar til ISI Riders rir igjen

  1. Vera Bjørnstad sier:

    Fantastisk!!!!

Det er stengt for kommentarer.