Legevakt på Nesodden

Akershus Amtstidende har i 23.08.2013 en artikkel om legevaktsordingen på Nesodden i forbindelse med underskriftskampanjene som skal skje på Aker brygge kl 16.00 til 18.00 samme dag.

Klikk her for å signere elektronisk

Bakgrunnen er denne (sakset fra NESODDEN VEL OG AKSJONSGRUPPA «NESODDINGENE VIL HA DØGNLEGEVAKT NÅ»)

I 2003 ble det lokale døgnlegevakttilbudet på Nesodden nedlagt og flyttet til Ski som en fellesordning for Follokommunene. Befolkningen på Nesodden har jobbet aktivt for å få tilbake døgnlegevakt og i 2009 ble det samlet i 3518 underskifter med et krav om lokal døgnlegevakt. Men kommunestyret valgte å opprettholde ordningen med legevakt på Ski.

I løpet av høsten kommer denne saken opp i kommunestyret om Nesodden skal slutte seg til et planlagt lokalmedisinsk senter i Ski, som også skal omfatte en legevaktsordning. Hvis Nesodden kommunestyre sier ja til dette vil vi i lang tid måtte leve med at vårt døgnlegevakttilbud blir liggende i Ski.

Vi som står bak denne underskriftskampanjen krever nå at ordningen med døgnlegevakt flyttes tilbake til Nesodden lokalisert til Nesoddtunet, sammen med tilbudet om øyeblikkelig hjelp som kommunen er pålagt å opprette innen 2016.

Vi krever derfor at ordningen med døgnlegevakt i løpet av 2014 flyttes tilbake til Nesodden

• Hvor lokalkunnskapen kan utnyttes i samsvar med føringene i Samhandlingsreformen
• Kan nås av de fleste på Nesodden i løpet av 10 minutter
• Vil gi økt trygghet for befolkningen på Nesodden

VI KREVER AT ORDNINGEN MED DØGNLEGEVAKT FLYTTES TILBAKE TIL NESODDEN I LØPET AV 2014:

Du kan gå inn på oppropet for elektronisk signering.

VI OPPFORDRER VÅRE MEDLEMMER TIL Å GJØRE DETTE.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

1 svar til Legevakt på Nesodden

  1. Per Hermann Krøger sier:

    Dette er en kampanje som jeg er helt uenig i.

    Vær oppmerksom på at vi har legevakt på dagtid til kl. 18, og Ski kvelder og helger. Trenger man øyeblikkelig hjelp ringer man 113. Kommunelegen har ikke sett det som uansvarlig med legevakt på Ski. Dette sier Velforbundet selvfølgelig ingenting om. Og de sier ingenting om at det har vært umulig å få leger på Nesodden til å gå legevakt på kveldstid og i helger.

    Fra oktober vil vi ha ambulansevakt (paramedic helseteam) lokalisert på Brannstasjonen. Det betyr at vi hele døgnet vil ha en ambulanse stasjonert på Brannstasjonen med fullt mannskap. Og det er en stor nyhet for alle som har jobbet for å få Ullevål sykehus til å stille med teamet. Kommunelegen prioriterer heller ambulansevakt enn heldøgns legevakt lokalisert på Nesodden.

    Om ikke alt for lenge vil det bli døgnlegevakt på Nesodden , det er alle partier enige om. Den vil bli plassert i den nye avdelingen på Nesoddtunet, sammen med øyeblikkelig-hjelp-enheten. Denne avdelingen på sykehjemmet gir oss lokaler vi har manglet, dessuten et samlet faglmiljø som gjør det interessant for våre fastleger å gå legevakter på kvelder og i helger. Om det blir i 2014, er også et budsjettspørsmål. Enn så lenge tilbakeviser jeg at det er utrygt å ha legevakten på Ski. Nesodden Velforbund burte ta en prat med kommunelegen.

    Vennlig hilsen
    Per Hermann Krøger, Nesodden Arbeiderparti

Det er stengt for kommentarer.