Vårdugnad på veien

Rapport fra Ursvik Veilags dugnad fredag 28.03.2014.

Dugnad på veien

Først og fremst en stor takk til Mats Rustøy som nok en gang har tatt initiativ til dugnad.

Mange hadde meldt at de ville delta , og de hadde fått beskjed om å møte på ISI banen kl 1600.

Her skulle depotet med grusen, ifølge avtale, ligge. Tom Lerdal stilte med maskinell skuffehjelp. Dessverre var grusen fordelt på tre steder, slik at mannskapene måtte skuffe manuelt i hengerne, bortsett fra to hengere, som fikk den grusen som lå på ISI banen.

Det var tre hengere i sving – Mats, Morten Bjørnson og Carsten Smith. Det strømmet til med hjelpere etter hvert, 15-16 damer og menn. Disse fordelte seg greit i arbeidslag.

Mats begynte i Dalsbergstien – Knuts vei frem til før svingen Knuts vei/Trygves vei med sitt lass. Carsten begynte i Olavsvei og område rundt så langt ”hans” depot rakk. Morten kjørte Olavsvei resten. Alle tre måtte ned i Ursvikveien hos Morten for å fylle hengerne på nytt. Ursvikveien ble bedret og i Åsaveien kom vi et godt stykke – her var hullene mange og dype – , men så var grusen slutt. Klokken var da ca 1800.

En gledelig overraskelse fikk vi på hjemveien. I svingen Tygvesvei/Knutsvei sto Torbjørn Dybdahl med traktor og stor henger – all grusen var fylt i svingen. Stor takk for positiv innsats.

Alle var veldig fornøyd med tiltaket, ikke minst at det ga anledning til å bli kjent med andre ursvikinger.
Ettermiddagens høydare for 5-6 barn fra 4 til 10 år var at de fikk sitte med på lasset underveis i Mats sin store henger.

Takk til deltakerne og takk for det.

Åse Ulleberg

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.